Избрани Новини

След големият събор край чудотворния бор, днес празнува Ракитна

Празничните дни по църковния календар за Св. Неделя, Св. Марина, Св. Илия и Св. Панталеймон допълват пъстрата празнична програма през юли в община Симитли. Освен инициативите за децата под надслов „Пъстро лято”, през юли тази година е и „Рок на реката”, който ще се проведе на 18-ти и 19-ти юли (петък и събота) на Рафтинг център Симитли.
Вчера бе големият събор край чудотворния бор в местността „Св. Марина” в полите на Пирин планина, край село Сенокос. Миряните ще се съберат на празнична литургия и курбан за здраве в събота, от 10.00 часа. Празник за Св. Марина ще има и днес, 13-ти юли в село Ракитна, информират от Симитли.
На 19-ти и 20-ти юли миряни от симитлийска община ще почетат Св. Илия. В събота, 19-ти юли от 13.00 часа е курбанът на оброчището Св. Илия в местността „Поповка” в село Брестово. В същия ден по обяд и в село Градево ще осветят курбана, а вечерта е съборът в центъра на селото, край църквата „Св. Илия”.
В неделя от 13.00 часа Св. Илия ще бъде почетен край параклисите в село Сухострел, тогава е и съборът при вековния дъб в село Ракитна.
В последната неделя на месец юли, на 27-ми е празникът за Св. Панталеймон при параклиса в местността „Реката” в землището на село Сухострел. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов