Избрани Новини

Арестуваха трима българи за трафик на метадон в Гърция

Полицията е информирана, че в последните месеци се е увеличило предлагането на течен метадон, внесен от България

Ежедневно има случаи на нелегален внос на наркотичното вещество течен метадон от България, информира полицията в гръцката област Тракия. За няколко дни са арестувани трима български граждани за трафик на наркотика, предаде кореспондентът на БНР в Солун.

Отделът за борба с трафика на наркотици започнал операция по наблюдение. След няколко дни е задържан 47-годишен българин, който е търсел пазар за внесен от него над 500 милилитра течен метадон. Арестът е извършен в момента на сделка, като полицай се представил за купувач на дрогата в град Комотини.

Ден по-късно, пак по същия сценарий от полицията, е задържана 27-годишна българка в Орестиада  с няколко опаковки с метадон. Експертиза е установила, че метадонът е с различна концентрация, което предполага, че източниците на наркотика са различни лаборатории.

Днес отново е задържан българин на граничния пункт Орменион с опаковки от течен метадон.

Грък пък е бил арестуван при опит да внесе от България над 20 опаковки от същия наркотик.

Полицията предупреждава граничните власти за повишено внимание към трансферите през граничните пунктове, водещи към гръцката област Еврос, от където трафикантите имат канал за внос на течен метадон.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)