Избрани Новини

Втори ден сме домакини на международна среща за развитието на туризма

Стойността на проекта „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа” е в размер на 1 371 500 евро

Благоевград ще бъде домакин на международна среща по проект InTourAct (Integrated Tourism Action Plans for SEE excellence). Срещата се провежда и днес в зала „22 септември”. Очакват се партньорите по проекта от италианските провинции Римини и Кампобасо, община Лече, градовете Дубровник и Глина в Хърватия, община Кавала, Агенцията за икономическо развитие на Сараево от Босна и Херцеговина, Център за бизнес развитие - град Кран от Словения, Компанията за регионалното развитие на Западен Панон - Унгария и Агенция за координация на развитието на езерото Балатон –Унгария, информират от пресцентъра на общината. Част от темите, които са включени в двудневната среща са: презентация на проекта, концепция за интегриран туризъм в контекста на европейския туризъм, презентация на постигнатите резултати, разработване на обща платформа за интегриран и устойчив туризъм и други.
Стойността на проекта „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа” е в размер на 1 371 500 евро. Бюджететът за община Благоевград е 119 900 евро. Очакванията са проектът, който приключва на 30 септември, да оптимизира туристическите услуги и да създаде условия за устойчив икономически растеж и повишаване на заетостта.
Припомняме, че кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов участва в международен форум в град Кавала през май миналата година, а в началото на настоящата подписа двустранно споразумение за сътрудничество с кмета на италианският град Лече Паоло Пероне.
Една от целите на посещението бе постигане на дългосрочно партньорство в рамките на кандидатурата на Благоевград за Европейска столица на културата 2019.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)