Избрани Новини

Извадиха Вени-Дона от кома

Футболната националка и звезда на благоевградския женски отбор „Спортика“ Вени-Дона Сърбинска е извадена от кома, вече е будна и контактна. Припомняме, че Вени пострада при жестоката катастрофа миналия петък в Кресненското дефиле, при която загинаха нейната майка Нина Сърбинска, малката й сестричка и семейство от Самоков.

Здравословното състояние на Вени-Дона се подобрява, но остава тежко. Все още е в реанимацията на „Пирогов“. Днес следобед предстои втора операция на тазобедрената й става, съобщиха за E79news от столичното лечебно заведение.

Същевременно от цяла Европа са се обадили вече близо 10 бивши и настоящи футболистки, които желаят да помогнат на пострадалата при жестоката катастрофа футболна националка. Българка, която в момента е в Китай, също се е свързала с комисията по женски футбол към БФС и е изразила готовност и желание за финансова помощ.

Почти сигурно на Сърбинска ще помогне и БФС. Фенклубове и още много футболни хора също са изразили готовност за подкрепа.

Президентът на „Спортика“ Искрен Мазнев и наставникът Росен Креснички всеки ден пътуват до „Пирогов“. Днес и доста съотборнички на Вени отидоха до там да подкрепят пострадалата.

Националката по футбол все още не знае за смъртта на майка си и сестра си. Психолог ще й съобщи трагичната вест, когато здравословно й състояние позволява.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов