Избрани Новини

Емоционално пътуване до Тоскана през Бургас

Дните на Тоскана в Бургас продължават

Неустоимо и емоционално пътуване до Тоскана с вкус на романтика, розмарин, босилек, маслини и кестени подариха на ценителите на литературните приключения в сряда вечер.
Проявата бе част от второто издание на "Дни на Тоскана в Бургас", организирани от Община Бургас и Асоциацията за приятелство между България и Италия.
Непринудената красота да живееш в Тоскана, да усетиш пищността на живописния пейзаж, богатството на ароматите и вкусове, сантименталността и жизнерадостта на местните жители, представи чрез няколко емблематични заглавия старши книжар в "Хеликон" Ели Алексиева.Чаровната дама отдели специално внимание на тематичните "Под небето на Тоскана" на Франсис Мейс, "Хиляда дни в Тоскана" на Марлена Де Бласи, "Горещи нощи в Тоскана" на Елизабет Адлър. Не бяха пренебрегнати и любителите на крими, чик-лит и исторически романи. Особено голям интерес предизвика автобиографията на Франко Дзефирели и историческата поредицата на Марина Фиорато. Скандално откровеният Фабио Воло спечели по-младата аудитория, а най-малките оцениха по достойнство новите издания на книги на Джани Родари. Любителите на ароматната тосканска кухня бяха приятно изненадани с кулинарни шедьоври.





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов