Избрани Новини

Над 330 състезатели се бориха за купа "Разлог"

339 души от 36 клуба от 8 държави се състезаваха по спортно ориентиране за Купа „Разлог”

За първи път от провеждането на състезанията по спортно ориентиране за купа „Разлог” имаше и международно участие.

В два последователни дни клубове по спортно ориентиране от България, Русия, Казахстан, Испания, Украйна, Сърбия, Норвегия и Съединени американски щати се състезаваха в средна дисциплина и спринт. Средната дисциплина се проведе на терен в село Бачево, спринтът - в централната част на Разлог. Състезанието бе в категории мъже от 10 до 75 години и жени от 10 до 65 години, информираха от пресцентъра на общината. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог и проф. Атанас Георгиев председател на Българската федерация по ориентиране поздравиха всички участници и изразиха своята удовлетвореност от резултатите, които са показали участниците в състезанието.

Златото в комплексното класиране от двата състезателни дни взе клуба на „Узана”, Габрово, сребро взеха „Дрийм тийм” от София, бронза - „Вариант 5” от Търговище.

Изключително силно представяне демонстрира американския младежки отбор (Junior Team USA), който завоюваха при мъжете 2 златни и 2 сребърни медала, при жените 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Норвежкият отбор (Samnanger Norway)финишира с 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови. Клубът на домакините – „Пирин” Разлог взе злато и бронз при мъже 65 години. Стою Катранджиев донесе отличията за местния клуб, който се класира първи в своята категория на спринта и трети в средната дистанция.

Всички участници се включиха в дефилето на отборите, което се проведе на пл. „Преображение” в Разлог преди награждаването.

През следващите три дни Разлог ще бъде домакина на състезанията по спортно ориентира за купа „България”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)