Избрани Новини

Прекратиха дело срещу полицай, пребил неврокопчанин като "гражданин"

Мотивът е, че по време на физическото насилие, униформеният служител не е бил на работа

Районният съд в Разлог прекрати делото срещу полицая от Гоце Делчев, обвинен за побой над арестанта Благой Падарски, и го върна обратно на прокуратурата за доразследавне.

Мотивът е, че по време на физическото насилие, станало през март миналата година, униформеният служител не е бил на работа, а е действал в качеството си на частно лице, съобщи председателят на съдебния състав Яна Димитрова, цитирана от "Инфомрежа". Така делото се преквалифицира от чл.131 от Наказателния кодекс за нанасяне на лека телесна повреда по време на служба в престъпление по чл.78 А, който предвижда административно наказание – глоба.  

Прокуратурата ще решава дали да прекрати съдебния процес, или ще събира нови доказателства по случая.

В хода на делото колеги на Димитър Попов се опитали да го оправдаят, като лансирали версията, че Благой Падарски сам се ударил и си насинил окото. Съдът обаче отхвърлил тези показания като неоснователни.

Екшънът с 35-годишния Георги Падарски се разиграл на 16 март 2013 г. Към 13 часа на вратата в дома му позвънили двама полицейски служители, които го поканили в РУП – Гоце Делчев за справка.

Без да знае каква е причината, младият мъж се озовал в ареста. Именно там бил удрян от полицая Димитър Попов в присъствието на негови колеги.

Падарски бил обвинен, че предния ден счупил стъкло на личната кола на Попов.

След инцидента пострадалият си извади медицинско свидетелство, което показа хематом на дясно око, кръвоизлив на очната ябълка, кръвонасядане на гърба, нараняване на шията и охлузване на коляно.

Благой Падарски е криминално порявен. Срещу него има две досъдебни производства за взломни кражби.

В момента той живее и работи в чужбина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)