Избрани Новини

Решават проблема с узаконяване на вилите в местността „Добро поле”

На 13 юли 2014 г. влезе в сила и ПУП за вилна зона „Добро поле”

Продължават усилията на кметския екип „Камбитов” за трайно разрешаване на проблема с незаконно изградените постройки в община Благоевград. След успешната кампания по узаконяване на жилищните кооперации в кв. „Освобождение”, специалистите от дирекция „Строителство” насочиха вниманието си към вилните зони. Kъм този момент във вилна зона „Картала” са одобрени за узаконяване 27 вили.

На 13 юли 2014 г. влезе в сила и ПУП за вилна зона „Добро поле”. Това означава, че гражданите, които са изградили там вили без необходимите книжа и строителни разрешения, могат да подават документи за узаконяването им. 

Общинска администрация има категоричното намерение да доведе до край кампанията по узаконяване на изградените незаконно строежи до 26.07.2003 г. Усилията ще продължат активно и през следващите седмици. Най-честите случаи на незаконно строителство са обекти, построени без одобрени инвестиционни проекти или без разрешение за строеж, съгласно ЗУТ.

Община Благоевград уведомява гражданите, подали заявления за узаконяване на незаконните строежи, че крайният срок по приключване на процедурите е 26 ноември 2014 г. От отдела по строителство към общината припомнят, че е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване и приканват жителите за бърза реакция за подаване на пакетната информация. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов