Избрани Новини

320 часа общественополезен труд за измамник

Районният съд в Гоце Делчев наказа измамник, който обикалял столични болници и предлагал помощ на хора, изпаднали в беда

Мошеникът е ром от град Елин Пелин, получи една година условно и задължението да положи 320 часа общественополезен труд.

Делото срещу измамника било заведено по жалба на Надка Темова от Гоце Делчев, майка на починало момиче в "Пирогов". Мъжът се запознал с нея, докато жената бдяла край болничното легло на своята дъщеря, пише "Труд". Ромът се представил за председател на "Сдружение в помощ на застраховани и пострадали от катастрофи". Обещал да осигури правна помощ от чуждестранни адвокати, които да водят дела срещу медиците. Момичето издъхнало след 12 неуспешни операции и майката смятала, че то е станало жертва на лекарска грешка.

От юли до септември 2013 г. измамникът непрекъснато се обаждал на Надка Темова и настоявал да му изпраща пари за разноски по адвокати. За 3 месеца жената му превела малко над 600 лева и чак по-късно разбрала, че той просто я лъжел, като се възползвал от тежкото състояние след загубата на детето.
Мошеникът бил издирен от полицията по визитката, която дал на Темова, както и по запазени вносни бележки за превежданите суми. Той имал кримидосие, включително и за подобни измами.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов