Избрани Новини

20-годишен французин спечели турнира по тенис в Благоевград

Поставеният под номер 1 Бург победи на финала сънародника си Максим Аму с 6:1, 6:4

Целта на французина Матиа Бург е да продължи да работи упорито и да развива качествата си, за да заслужи място в топ "100" на световния мъжки тенис и участие в турнири с най-добрите състезатели в този спорт. Това каза 20-годишният тенисист пред БТА, след като спечели турнира по тенис на червени кортове от сериите "Фючърс" на ITF в Благоевград с награден фонд 10 хиляди долара.

Поставеният под номер 1 Бург победи на финала сънародника си Максим Аму с 6:1, 6:4. Купата на победителя и на неговия съперник на финала връчи от името на спонсорите управителят Георги Ганджов. Матиа Бург сподели, че е доволен от победата, както и от организацията на турнира в Благоевград, от условията, предоставени от домакините от тенисклуба "Мач пойнт", а местните хора и фенове той определи като любезни и мили.

"Доволен съм от победата, каза 20-годишният французин, който в момента е 337-и в света. Вървя стъпка по стъпка напред. На първо време целта ми е да достигна топ "100", за да мога да срещна големите играчи, да участвам в големите турнири като Ролан Гарос. Сега отивам в Румъния, на турнир в Питещи, подобен на този в Благоевград", съобщи Бург, който раздаде автографи и на почитателите, които има вече и в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов