Избрани Новини

Променят обвинението на полицай, убил крадец

Година и 4 месеца след убийството на крадец от полицай все още обвинителният акт не е внесен в Окръжен съд – Благоевград

Най-вероятно обвинението срещу извършителя ще бъде променено. На 23 март миналата година около 23,00 часа служителят на РУ „Транспортна полиция" – Пловдив Иван Лулеов получава сигнал, че се извършва кражба на кабели в района на жп гарата край разложкото село Баня, пише "Стандарт". Полицаят, който живее в селището, пристига на място, където заварва двама мъже от ромски произход. При опит да ги задържи единият от крадците тръгва с брадва срещу Лулеов. Униформеният вади служебния си пистолет и стреля. Улучва в шията със стоп - патрон Николай Иванов, с когото са съселяни. Качва го в колата си и го закарва в Спешен център – Разлог, където Иванов издъхва. Срещу полицая е образувано досъдебно производство по член 115 от НК – за умишлено убийство. В момента материалите по производството са предадени от разследващия на наблюдаващия прокурор.

Държавното обвинение трябва да прецени дали разследването е пълно, обективно и всестранно. Разпитани са десетки свидетели, направени са куп експертизи – съдебно - медицинска, трасологична, химическа, балистична. Почти сигурно прокуратурата ще промени обвинението – от умишлено убийство в убийство, извършено при неизбежна отбрана.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов