Избрани Новини

Бивш учител в алкохолна кома, симитличанин наряза ръцете си

Инцидентът станал вчера сутринта в благоевградския квартал „Струмско“

59-годишен бивш учител е приет по спешност в реанимация на благоевградската болница, след като прекалил с алкохол и изпаднал в кома. Инцидентът станал вчера сутринта в благоевградския квартал „Струмско“. Благоевградчанинът е открит в безпомощно състояние на стълбищната площадка в блок в „Струмско-център”, където живее. Незабавно на място пристигнал лекарски екип, който му оказал първа помощ, и с линейка е транспортиран до МБАЛ - Благоевград, пише struma.bg. Предвид силната интоксикация на организма е преведен за интензивно лечение в реанимация. Състоянието му е стабилизирано, но 59-г. мъж остава под активно лекарско наблюдение, съобщиха от МБАЛ - Благоевград.

Запознати твърдят, че допреди три години мъжът упражнявал професията си, но изпаднал в депресия и посегнал към чашката. Въпреки неимоверните усилия на близките му и оказвана лекарска помощ той често прекалявал с алкохола.

Друг случай с алкохолно натравяне вдигна на крака снощи спешните медици. 33-годишният А. Михайлов от Симитли е приет по спешност в ортопедия в МБАЛ - Благоевград с тежки порезни наранявани я и на двете ръце. Мъжът бил в компания, но под въздействието на алкохола възникнал спор и в яда си той посегнал рязко към прозореца, който се счупил и разрязал ръцете му. След оказана лекарска помощ в ортопедия състоянието му е стабилно.

Само преди 4 дни в хирургия бе приет и 41-годишен благоевградчанин, който падна от три метра и контузи главата си, също след употреба на алкохол.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)