Избрани Новини

Отстраниха изпълнителния директор на "Топлофикация София"

Основанието - около 90% от средствата на дружеството са в КТБ

Столичният общински съвет гласува отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов с 37 гласа "за", един "против" и петима "въздържали се", предаде БТА.

Предложението за смяната на ръководството беше внесено от общинските съветници от ГЕРБ Николай Стойнев, Иван Илиев и Орлин Алексиев с основанието, че около 90 на сто от средствата на дружеството са в КТБ. Става въпрос за 80 млн. лв., предназначени за финансирането на инвестиционната програма на дружеството.

Това е най-хубавият ми ден в последните години, защото ще изляза в отпуск и ще почивам, каза пред журналисти вече бившият  директор на "Топлофикация". Уважавам решението на собственика на компанията, но не се чувствам отговорен, каза Цветанов. Той  посочи, че тези 80 млн. лв. в КТБ са за изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември, когато е трябвало  да бъдат разплатени. 50 млн. лв. е трябвало да бъдат за заплащането на природния газ до ноември, а останалите пари са били за покриване на разходите за ремонтно инвестиционната програма, обясни Цветанов.  Според него фалитът на КТБ е можел да се случи на всяка друга  банка. В своя защита той посочи, че от началото на март е подложен на 23 проверки, а през миналата година в "Топлофикация" са направени 18 проверки. Няма нито една констатация срещу  изпълнителния директор на фирмата, каза Цветанов.

Каквото съм могъл, съм дал на "Топлофикация София". Решението за откриване на сметка в КТБ през 2004 г. е взето не от мен, а от тогавашния изпълнителен директор на дружеството, посочи Цветанов. Диверсифицирането на средствата, които всеки ден постъпват в сметката в КТБ, тоест прехвърлянето им в друга банка, би било голям разход за компанията, каза Цветанов. Той изрази надежда, че следващото ръководство на дружеството ще подобри неговото състояние.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов