Избрани Новини

Председателят на ОбС - Радослав Тасков се отчита за последните 6 месеца

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков ще направи отчет за дейността си през първите 6 месеца на тази година

Това ще се случи по време на редовно заседание на местния парламент днес. Точката е под номер едно в дневния ред на предстоящата сесия. През първото полугодие на 2014-та година ОбС – Благоевград е провел 9 заседания – 6 редовни и 3 извънредни. Сред най-важните решения на съвета е приемането на бюджета на община Благоевград за 2014-та година, Програмата за управление на собствеността и Инвестиционната програма на общината. От началото на тази година е приет и изцяло нов Правилник за дейността на общински съвет, съобразен с всички изменения на ЗМСМА. След гласуване от общинските съветници на територията на общината действат и 4 изцяло нови наредби.

По време на заседанието в петък общинските съветници ще разгледат  предложение за промени в бюджета на община Благоевград, касаещи Плана за финансиране на капиталовите разходи на общината за 2014-та година. Промените се налагат поради необходимостта от разкриване на 2,5 щатни бройки във връзка с изпълнението на европроект, насочен към социалната политика на община Благоевград. Други 4 щатни бройки ще бъдат разкрити към звено „Сигурност, охрана и обществен ред“. Назначенията се налагат заради зачестилите напоследък посегателства върху общинска собственост, като идеята е новоназначените общински охранители да патрулират с  цел опазването му. Допълнителни средства в размер на 97 хил. лв. ще бъдат отпуснати за възстановяване на дейността на Общински ученически интернат. Средствата ще бъдат използвани за обзавеждане и оборудване на интерната.

Общински съвет ще гласува на първо четене Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Благоевград. Ще бъде гласувано и предложение относно Актуализиране на Списък на средищните училища в Община Благоевград за учебната 2014/2015 година. Освен това, общинските съветници ще гласуват преименуване на Професионална гимназия по текстил и облекло, гр. Благоевград в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев”, гр. Благоевград.

По време на заседанието Общински съвет ще разгледа предложение относно отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет- Благоевград критерии и целеви групи.

В дневния ред на редовното заседание на ОбС-Благоевград са заложени 40 точки. Началният час на сесията е 9.30 часа на 25.07.2014 г. (петък).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)