Избрани Новини

Проф. Станков: Който и да дойде на власт ще се сблъска с големи проблеми в земеделието

Според бившия служебен министър, стратегията за земеделието е останала на хартия

За успеха на реформите и развитието на България е  нужно коалиционно правителство с ясни приоритети и широка обществена подкрепа. Трябва да се загърбят политическите пристрастия и проблемите на страната да бъдат поставени на дневен ред.

Това заяви проф. Иван Станков-ректор на Тракийския Университет в Стара Загора и министър на земеделието в служебния кабинет през миналата година за Радио Стара Загора. Според него,  правителството  в оставка не е поставило ясно проблемите, които стоят пред България и трябва да бъдат незабавно решавани. Стратегията за развитие на земеделието, която е приета от служебния кабинет на Марин Райков и над нея са работили над 100 специалисти, е останала на хартия, допълва още проф. Станков.

Който и да дойде на власт ще се сблъска с големи проблеми  в земеделието- категоричен е  проф Станков. Около 90% от субсидиите и земята се намират в шепа хора и идеята за подпомагане на малкия и среден бизнес, както и на младите фермери не се е реализирала. „До момента никой не ми е предлагал  министерски пост в новия  служебен кабинет”- допълва ректорът на Тракийския университет.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов