Избрани Новини

Руски диван влезе в Гинес! Разберете как

За изработката на дивана са били използвани 7,5 километра екокожа с червен цвят

В руския гр. Саратов е изработен диван с дължина 1006,61 метра, което е нов световен рекорд, съобщи FreeNews-Volga, цитиран от БТА. Диванът е бил изложен на крайбрежния булевард на града. Повече от 15 000 души са се стекли край р. Волга, за да го видят. Сред тях са били и представители на Книгата на рекордите на Гинес. Десет товарни автомобила са били нужни за транспортирането на дивана. Той е толкова голям, че на него спокойно са седнали 2500 души.
Ана Орфорд, съдия от Книгата на рекордите на Гинес, е измерила меката мебел с помощта на тахеометър. Тя е регистрирала новия рекорд и е издала сертификат на организаторите на
мероприятието. За изработката на дивана са били използвани 7,5 километра екокожа с червен цвят. Сегментите на меката мебел са били прикрепени една към друга, а от двата края е имало и подлакътници. Автор на инициативата е голям руски производител на мебели. Представители на компанията са разказали, че е било решено диванът гигант да се раздели на 500 стандартни и те да бъдат продадени. Десет на сто от средствата ще бъдат преведени за благотворителност. Досега в Книгата на рекордите на Гинес като най-дълъг диван в света бе вписан норвежки. Дължината му е 890 метра.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов