Избрани Новини

Ремонтират забавачка в Джерман след 20 години

Сериозен ремонт на две детски градини стартира Община Дупница в края на тази седмица

Детската забавачка в село Джерман не е ремонтирана повече от 20 години освен козметични корекции, но от 1-и септември ще приеме децата напълно обновена.

Подмяна на цялата дограма, цялостен вътрешен ремонт на помещенията и санитарните възли, покрив са част от ремонтните дейности. Поръчката по изпълнението е на стойност 33 742,18 лв. Срокът на изпълнение е 30 календарни дни. В детската градина в Джерман има близо 40 деца, информират от пресцентъра на община Дупница. Същият ремонт започва и в ЦДГ 4, филиал на 10-а (бивш Пионерски дом), която също не е ремонтирана от дълги години. Там целодневно се отглеждат 28 деца, които ще бъдат посрещнати в обновена сграда.

Дейностите, които ще бъдат извършени са както в село Джерман, но ще бъде направена и външна топлоизолация. Поръчката на стойност 27 845 лева.

“Ремонти се извършват и в други детски градини, но на тези две места положението беше плачевно. Искам през новата учебна година родителите да водят децата си с усмивка и задоволство, че ги оставят в едни прекрасни условия”, каза кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)