Избрани Новини

Благоевградчани на митинг срещу смяната на името на града

Протестът на благоевградчани, обявен в социалната мрежа, е на 8 август от 19.00 часа

Организират митинг срещу преименуването на Благоевград на цар Самуил или Самуиловград, поискано пред президента Росен Плевнелиев от бившия депутат на НДСВ Кирил Милчев.

Протестът на благоевградчани, обявен в социалната мрежа, е на 8 август от 19.00 часа.

Сборният пункт е на площад "Георги Измирлиев", пред сградата на Общинската администрация.
В дебата срещу преименуването на Благоевград участват граждани, сред тях политически лидери, общински съветници и представители на различни институции.

"Освен, че е смешно, това е и глупаво. Трудно изчислими са бъдещите разходи за гражданите при евентуална смяна на името. Всички налични документи трябва да се подменят, а това струва пари. Да спрем с глупостите на самозвани демократи", коментира бившият областен управител на Благоевград Владимир Димитров, цитиран от "Дарик". Петицията, внесена пред президента Плевнелиев от Инициативен комитет, воден от Кирил Милчев, настоява името на града да се смени с указ в началото на месец октомври, когато се навършват 1000 години от смъртта на цар Самуил.
Самият Кирил Милчев е от Карлово, живял е дълги години в Пловдив, бил е активен член на СДС във времето на разцвета.

Години по-късно Милчев преминал в редиците на царската партия, информираха негови съграждани. Милчев се самоопределя като македонец, тъй като родът му е от Пиринския край.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов