Избрани Новини

Норбеков инкогнито в Малко Търново със стотина последователи

Животът

02-08-2014, 11:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малко Търново със светилище за поклоннически туризъм

Академик Норбеков влюбен в мистичната планина всяка година я посещава тайно

Целият месец август академик Мирзакарим Норбеков, който е известен като автор на уникална оздравителна методика, базираща се на 18 патента и фундаментални открития в областта на психофизиологията ще бъде в Малко Търново, научи Burgas.utre.bg.

Той пристигал всяка година по това време тайно. Тази година Норбеков организирал пътуването си, заедно с около сто негови последователи, с които се разполагал в района на светилището на богинята Бастет, което се намира в местността Градището. Това е най-високия връх в българската част на Странджа, западно от града. 

Според непотвърдени източници в края на лятото около мястото се появявало особено сияние и давало мощна енергия. Мястото беше определено на времето като сакрално и от пророчицата Ванга.

Въпреки, че светилището е разграбено още преди много години и сега там ясно се очертават два соларни кръга с неясен произход, формиращи триъгълник.

Според жителите на Малко Търново обаче причината за ежегодните тайни посещения на Норбеков били просто от любов към планината. Пред тях той я определял като най-живата сила в България. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов