Избрани Новини

Рожба на "Пирин" сред 10-те открития на Европейското по футбол

България допусна 3 загуби и не успя да вкара гол на европейското първенство за юноши до 19 г., но въпреки това един от играчите на селекционера Александър Димитров привлече вниманието. Рожбата на школата на „Пирин“ Благоевград и сегашен халф на “Левски” Радослав Цонев попадна сред 10-те открития на шампионата в Унгария. Те бяха подбрани от репортерите на официалната страница в интернет на УЕФА, пише „24 часа“.

“Цонев бе ключовият изпълнител в средната линия на българите. Той умело четеше играта и грамотно избираше позиция, благодарение на което често успяваше да разруши атаките на съперника още в зародиша им. Цонев спокойно обработва топката и има навиците на плеймейкър - с негови точни пасове започваха немалко атаки на България, чиито нападатели бяха далеч по-малко продуктивни на турнира. За съжаление заради травма в Унгария не можа да вземе участие неговият брат близнак Борислав”, е признанието на uefa.com за качествата на българския национал.

Освен него сред 10-те открития на европейското са още шампионите от Германия Дейви Зелке и Джошуа Кимих, завършилите на 2-о място португалци Желсон Мартинш и Андре Силва, сърбинът Мият Гачинович, австриецът Синан Бютюки, израелецът Михаел Охана, украинецът Богдан Сарнавски и унгарецът Шоболч Варга.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)