Избрани Новини

Влак прегази мъж на жп линията в Русе

Пътнически влак прегази възрастен мъж на жп линия в Русе. Мъжът, чиято самоличност все още не е установена, е починал в линейката, която е пристигнала на мястото на инцидента, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Инцидентът е станал около 14.10 ч на жп линията, която свързва Централната гара в Русе с Гара Разпределителна. Мъжът е тръгнал да пресича линията, въпреки поставени на няколко места забранителни табели, тъй като това е масова практика от русенци. На мястото няма обезопасителни бариери, тъй като това не е регламентиран прелез. В този момент по релсите се е движил пътническият влак от Русе за Горна Оряховица. Машинистът е видял човека и в продължение на минута е подавал непрекъснато звуков сигнал. Мъжът се е опитал да се отмести, но недостатъчно, и е бил закачен от стъпенката на локомотива. Влакът го е повлякъл в продължение на няколко метра, въпреки натиснатите спирачки. Пострадалият е получил множество травми, но фатална се е оказала черепно-мозъчната и той е починал още в линейката. На мястото на инцидента бе извършен оглед от екип на Транспортна полиция, води се разследване. Видимата възраст на загиналия е около 55 години, самоличността му не е установена.
Релсите преминават през един от най-населените квартали – "Родина", в непосредствена близост до два от големите хипермаркети в града. Тъй като няма друго място, откъдето да се преминава, жителите на квартала предпочитат да пресичат през жп линията, вместо да търсят обиколни пътища. През линията те стигат по-лесно и до спирките на градския транспорт, каквито почти липсват в техния квартал. Хората са съгласни да не преминават през опасните релси, ако им се осигури нормална алтернатива, за да не се чувстват откъснати от света, пише БГНЕС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов