Избрани Новини

29-възрастта на големите приятелства

Когато сме на 29 години имаме най-широк кръг от приятели, които наброяват около 80 души, констатира британско изследване.

Това е възрастта, в която повечето хора вече са навлезли в кариерата и са се сдобили с нови другари от службата. В същото време те не са прекъснали връзките със своите съученици и състуденти, които се причисляват към най-доверения им кръг.

Eдна трета от анкетираните в проучването, поръчано от хранителната фирма Genius Gluten Free, доверили, че по-често общуват с колеги, отколкото с приятели и близки. А 38 на сто от запитаните признали, че са се сприятелили най-малко с 10 души на работното място.

Според резултатите от анкетата сега офисът е най-вероятното място за създаване на нови приятелства поради дългия работен ден. Напрегнатата работа също е фактор за търсене на трайни връзки с хора  от службата. Най-много приятели в офиса имат работещите в маркетинга (около 40). Готвачите също се радват на голям кръг от приятели (33). Следват военнослужещите (32), художниците и дизайнерите (27) и кадровиците (21).

При средностатистическия британец 17 от 64-те му приятелства са се зародили на работното място, а е близък с още 14 съученици и състуденти. Най-малко 14 от приятелства му са започнали в кръчмата, или при общи интереси и споделени хобита.

Изследването обхванало 1 505 пълнолетни британци. То констатирало, че най-добрият начин за заздравяването на приятелствата в офиса били съвместните обяди. Тридесет и девет на сто от анкетираните доверили, че клюкарствали за другите по време на обедната почивка, предаде БТА.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов