Избрани Новини

Световноизвестната Барбара Рютинг гостува на кмета на Банско

Името на Барбара Рютинг е добре известно в курортния град

В годините след 1989-та тя организира няколко големи дарителски кампании от храни за гражданите на Банско и лично прави парично дарение за рехабилитация на общинската ветеринарна лечебница за безстопанствени животни. По този повод, с решение на Общинския съвет, на нейно име е кръстена една от улиците в града под Тодорка.

Популярната немска актриса, депутат в Парламента на Федерална република Бавария, известна с активната си дейност в защита на човешките права и закрила на животните, е автор на редица книги за здравословен начин на живот и е участвала в над 50 игрални филми, информират от пресцентъра на общината. Г-жа Рютинг бе скъп гост на кмета Георги Икономов. По време на срещата, организирана от д-р Илиев – създател на Джаз фест  Банско, стана ясно, че общината  е разработила Програма за овладяване на популацията на бездомните кучета. Този факт гостенката прие с удовлетворение и изрази желание да подпомогне някои дейности по Програмата.

В разговора бяха разисквани и проблемите за опазване на околната среда, енергийната ефективност, зеленчукопроизводството и подобряване качеството на живот на малцинствените групи в Банско.

По време на откриването на Международния джаз фестивал, г-жа Рютинг ще получи почетния Знак на Кмета. Отличието се връчва за принос към развитието на общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов