Избрани Новини

"Огънят на Орфей" продължава в Разлог

Лятната академия за изкуство е творчески и фестивален форум на утвърдени творци, педагози и млади хора от България и Европа

Обединява музика, изобразително изкуство, литература, театър, фотография, фолклор, танц. Предоставя възможност за изява и обучение на млади таланти с преподаватели на международно ниво. Участниците (хора от над 15 страни) са носители на награди от престижни конкурси, много от тях продължават образованието си в учебни заведения по изкуство. Най-важният успех на Академията е срещата и приятелството на уникални творчески личности, информират от пресцентъра на общината. За пръв път Община Разлог прие да бъде домакин на Академията през 2013 г., като предостави солидна материална база, транспортна подкрепа, помощ при настаняването и голяма организационна поддръжка на събитието. Това утвърди Разлог – град между трите най-красиви планини на България – като място за по-нататъшното развитие на форума.

Община Разлог отговори на нуждите появили се с разрастването на Академията и броя на участниците в нея, а именно по-голяма база за работа, по-голяма зала за сценични изяви, по-благоприятни условия за транспортиране и настаняване на участници и гости.

„Огънят на Орфей” е творческо огнище на утвърдени и млади хора на изкуството от различни страни на Европа и света. Тя дава силен тласък за формиране на човешкото и креативно начало в нейните участници, чийто брой нараства прогресивно. Събитието създава атмосфера на приятелско общуване и творчески стремеж, заложен във всяка човешка индивидуалност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов