Избрани Новини

Посланикът на ЮАР на визита в Сандански

Деловата среща между Н.Пр. Ванеса Калвърт и кмета на община Сандански Андон Тотев бе опознавателна и протече в кабинета на градоначалника.

Н. Пр. Посланика  съвсем искрено сподели, че е очарована от Сандански и региона, но основна тема на разговора бе както чудесната природа и развит туризъм, така и местната търговия и зеленчукопроизводство, като каза, че е останала удивена от качеството на местните зеленчуци и прояви жив интерес как се достига до това качество, освен с природните дадености, които очевидно притежава санданския регион, информираха от пресцентъра на общината. Кметът на общината бе изключително поласкан от нейният интерес и с гордост обясни, че в община Сандански все повече и млади хора започват да се занимават със зеленчукопроизводство, което превръщат в свой семеен бизнес и то доста успешно.

Срещата приключи с размяна на традиционни рекламни материали, а посланика на Южна Африка изрази желанието си да повтори визитата в Сандански в началото на октомври, за да се запознае отблизо с отглеждането и беритбата на някой селскостопански продукции. Кметът Тотев с готовност прие нейното предложение и заяви, че с удоволствие Сандански ще бъде домакин и в бъдеще на всяка визита в името на едно ползотворно бъдещо сътрудничество.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов