Избрани Новини

Изграждат Многофункционална спортна зала в Гоце Делчев за 3,5 милиона лева

В края на седмицата ще започне работата по строителството на Многофункционалната спортна зала в Гоце Делчев

В четвъртък – 14 август, фирмата – изпълнител ще стартира строително-монтажните дейности по довършване на сградата, които трябва да приключат в рамките на 5 месеца.

Финансирането в размер на 3.5 милиона лева е осигурено от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Средствата ще обезпечат строително-монтажните работи, оборудването и обзавеждането на залата, техническия и авторски надзор.

След завършването си, сградата ще представлява комплекс, включващ: зала с изцяло метална конструкция; хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. Общата застроена площ на комплекса ще бъде 3071 кв.м.

Състезателната зала ще бъде с основно игрално поле 20/40 метра, като тези размери позволяват използването на игрището за хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата по проект е 1100 места, а площта – 1890 кв. м.

Хотелският комплекс ще включва общо 20 стаи. Този капацитет може да покрие нуждите на два отбора за състезания и тренировки.

Многофункционалната спортна зала ще разполага със система за видеонаблюдение и озвучаване, както и с пожароизвестителна инсталация. След завършването си, това ще бъде най-модерната спортна зала в региона, която освен за спорт ще се използва и за други публични прояви.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)