Избрани Новини

Разчистване на сметки! Банда отвлече микробус с пътници

Униформени от Перник задържали двама петричани и двама радомирци за отвличане на микробус с пътници

Екшънът се разиграл на разклона за пернишкото село Драгичево. Вчера около 18:10 ч. е подаден сигнал от 39-годишния пловдивчанин Н.Г., който шофьор на микробус „Мерцедес”, че неизвестни го свалили и отвлекли буса. Това се случило докато мъжът извършвал превоз на пътници за чужбина и с него пътували четирима човека. Потърпевшият добавил, че похитителите пристигнали с лек автомобил „Ауди”.

Полицейски автопатрули блокирали целия район на гр. Перник и изходите за столицата. Не след дълго издирване мерцедесът и аудито били настигнати и спрени на първокласен път І-6, в района на бившия клон „Мир”.

Задържани са четиримата извършители – 38-годишните петричани А.Ж. и З.Е. и 29-годишният Ж.Т.и 24-годишният Р.Ж. от Радомир. Четиримата са с 24-часова полицейска мярка.

По първоначални данни става въпрос за неуредени финансови взаимоотношения между похитителите и шофьора на микробуса, който е криминално проявен, познат с кражба. Двамата петричани също са криминално проявени и са задържани за кражби и шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

Образувано е досъдебно производство. Работата продължава в Районна прокуратура – Перник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)