Избрани Новини

Дългоочаквана рокада от благоевградчани, от утре нов областен управител

Муса Палев напуска поста областен управител на Благоевград утре. Това ще се случи след редовното заседание на служебното правителство. Министерски съвет ще се събере точно в 11:00 часа утре. Очаква се постът на Муса Палев да заеме активистът на СДС преди години Димитър Димитров.

Смяната на областния управител Муса Палев е една от първите кадрови промени, които кабинетът на служебния премиер Георги Близнашки предприема, предаде e-79.com. Още при постъпването в длъжност на служебното правителство беше обявено, че приоритет в работата му ще бъде смяната на ръководителите на държавните органи по места, а именно областните управители. Сменени ще бъдат предимно губернатори от ДПС, чието назначение преди година предизвика широко обществено недоволство, какъвто е случаят с Благоевград и Пловдив.

Новият областен управител - Димитър Димитров, е бивш директор на “Благоевград БТ” в периода 1999 г.- 2000 г. Той е бивш общински съветник в Благоевград от листата на СДС. Номинацията му за губернатор на Пиринско бе издигната веднага след като президентът Росен Плевнелиев назначи служебния кабинет.

Очаква се утре смяната на Муса Палев с Димитър Димитров да стане официална.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)