Избрани Новини

От днес! Нов областен управител сяда в стола на Муса Палев

Муса Палев, срещу чието назначение имаше много протести миналата година, ще бъде сменен от Димитров Димитров.

Решение за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен ще разгледа правителството на утрешното си заседание, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Бъдещите губернатори – Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков, притежават опит в административното управление и мениджмънта, част от тях вече са били заместник- областни управители.
Областният управител на Благоевград Муса Палев, срещу чието назначение имаше много протести миналата година, ще бъде сменен от Димитров Димитров. В Пловдив Венцислав Каймаканов ще бъде сменен с Розалин Петков.
В Русе Венцислав Калчев ще бъде сменен със Симеон Иванов, в Монтана - Николай Пенчев с Нина Петкова и в Плевен - Бойко Балтаков ще смени Илиян Йончев.
В дневния ред на кабинета е включено и решение за предоставяне на еднократна финансова помощ на законните наследници на загиналите при наводненията в габровското село Враниловци и в град Мизия.
Очаква се кабинетът да предостави на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград сграда, в която висшето училище да оборудва модерна учебна база. Пет общини ще получат държавни имоти за разрешаване на свои социални и административни проблеми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов