Избрани Новини

Кучешки приют си търси дом

80 четириноги могат да загубят временния си дом

От няколко седмици временният кучешки приют, намиращ се в землището на благоевградското село Мощанец, си търси нов дом. Той функционира от 3, 5 години и в момента в него се намират около осемдесет кучета, за които всекидневно се грижат доброволци, бивши възпитаници на Дома за сираци в града. Кучетата си имат паспорт, те са ваксинирани и обезпаразитени.

Някога собственикът на терена е отстъпил мястото за построяването на временния подслон, но сега възнамерява да го продава и доброволците от Сдружение  „Надежда за четириногите“  търсят съдействието на собственици на земя в близост до областния град, където да им се даде възможност да построят собствен приют - в близост до ток, вода и обществен транспорт. Засега

Община Благоевград няма свой кучешки  приют, където евентуално биха могли да настанят временно 80-те кучета до построяването на новия, а срокът за освобождаването на стария терен е до 1.09. т.г.

„До този момент- заяви инж.Надя Войнова, член на УС на сдружението, сме разчитали на помощта на сравнително малък брой граждани - предимно за храна. Помагат ни и сродни организации- с ваксини, лекарства и др. Винаги сме имали и съдействието на общинското ръководство – пред различни контролни организации, снабдяване редовно с прясна вода, изхвърляне на боклука. Имаме помощта и на ветеринарните лекари, работещи в Благоевград. Така че успешно се справяхме досега“.

Сега обаче четириногите ни приятели от благоевградския кучешки приют имат нужда от нов дом.    Всеки собственик на земя, който е готов да отстъпи  част от терена си за построяването му, ще помогне за решаването на този важен не само за кучетата, но и за гражданите на Благоевград проблем.
                                     
                                                 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов