Избрани Новини

Високо напрежение и сълзи от възторг в последните дни от джаз феста в Банско

„Трябва да отидем на най-ниския етаж и да посетим всяка нота” – тези думи на легендарния саксофонист Уейн Шотър са веруюто на музикантите от „Саунд Ъндърграунд трио”, с които започна петата вечер от феста. С оригинални композиции, изпълнени емоционално, групата отведе публиката на едно запомнящо се пътуване.

Вторите в програмата, израелското трио „Асев Кехати” поднесоха невероятен микс от джаз бразил и американски фолк, информираха от пресцентъра на общината.

Със силни аплодисменти подгрятата публика посрещна „Таня Мария Вива Бразил квартет”. Атрактивната изпълнителка и нейната група обединиха двете Америки, като свързаха южните ритми на самбата с носталгията на блуса.

Изключителните професионалисти от „Дърти Пърчес” и солистката Амалия, която от десет години концертира с Робин Гиб от „Бий Джийс” , показаха как се прави истинско шоу. Станали на крака, меломаните дълго аплодираха голямата българска група, която показа световна класа. Иван Лечев, който често гостува на сцените в Банско, отново превзе сърцата на публиката.

Последната фестивална вечер, многохилядната публика бе екзалтирана от самото начало, а членовете на групата „Нигун” поеха тази емоция и се раздадоха до край.

След тях на сцената стъпи Кенди Дълфър и нейният бенд. Виртуозните й изпълнения на саксофон предизвикаха сълзи от възторг, а когато тя слезе сред публиката, феновете дълго скандираха името й.

Да танцуваш на изпълненията на Хюбърт Табс, да останеш без дъх от 15-минутното соло на барабани и перкусии на Елбърт – какъв по-прекрасен финал на шестдневната фиеста.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов