Избрани Новини

Румяна Коларова: Учебната година ще започне навреме и в наводнените региони

Мисия Добрич

15-08-2014, 15:57

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Румяна Коларова в Добрич (снимки)

Ремонтните дейности в пострадалата от наводнението гимназия ще завършат в срок

Учебната година ще започне на 15 септември в цялата страна, заяви пред журналисти в Добрич министър доц. Румяна Коларова. Няма данни ремонти да възпрепятстват церемонията или да попречат на първите учебни дни. От министерството се фокусират в преодоляването на последиците от наводненията в образователни институции, допълни  министър Коларова.

Днес министър Коларова заедно с нейният заместник Ваня Кастрева  огледаха щетите в Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Добрич. Сградата бе наводнена на 20 юни т.г. Още е рано обаче да се коментира колко от гласуваните от Междуведомствената комисия близо 16 млн.лева за наводнените райони ще отидат за образование, каза Коларова.

В училището в Добрич вече е постъпила сумата от  185 000 лева, отпуснатата от предишното правителство като целева помощ, съобщи директорът му Тодор Георгиев. В момента текат мащабни ремонти. Наводнен е бил приземният етаж на площ 1 100 кв.м, в който се помещава столова и складове. От ръководството увериха, че всички дейности ще приключат в срок.

Зам. министър Ваня Кастрева  отправи апел към издателите при възможност да предоставят безвъзмездно учебници на учениците в гимназиалния етап на обучение, засегнати от наводненията.

В Хуманитарната гимназия на Добрич вече има заявено желание от издателство да дари учебници за горните класове, увери директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов