Избрани Новини

София и Велико Търново са лоялни конкуренти в борбата за „Европейска столица на културата”

Двата града имат много възможности за партньорство

От подготовката на кандидатурите за европейска столица на културата до момента Столична община и Община Велико Търново са много лоялни конкуренти. Това каза при посещението си във Велико Търново Йорданка Фандъкова, кмет на София. Според столичния кмет това е най-важната и актуална тема в момента и за двата града. „Въпреки това аз смятам, че в рамките на този проект за европейска столица, дори не можем да говорим за конкуренти, защото няма губещ”, допълни Фандъкова.

По думите ѝ, в борбата за приза са четири града, като и четирите града са изключително силни кандидатури. На 4-5 септември е последният етап от съревнованието, като тогава ще бъде обявено кой от тези 4 града печели.

„Аз съм убедена, че София и Велико Търново имат много възможности за партньорство и съвместна работа, така че който и от нас да спечели, да можем след това да реализираме заложените проекти, защото сме подготвени, имаме отделения ресурс и можем да работим. Смятам, че така трябва да бъде като цяло в страната. С радост наблюдавам изявите на колегите, но смятам, че всеки град трябва да направи всичко възможно да спечели това звание за благото на града”, посочи Йорданка Фандъкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов