Избрани Новини

Момче от Катунци плати за автобус с доброволци за Мизия

Борислав Костадинов, родом от Катунци, но живее и работи в Перник, организира група за помощ на бедстващите в Мизия. Младият мъж, който има частен бизнес, е платил автобус с 19 места за неделя, когато доброволци могат да отидат за един ден да помогнат в почистването на пострадалите от наводнението домове.
„Бях тази седмица с още три момчета от Перник за два дни в Мизия. Положението е трагично, възрастни хора са останали само с дрехите на гърба си, всичко останало е под вода. Четиримата си купихме ботуши, ръкавици и лопати и отидохме, два дни се опитахме да помогнем, свързахме се с млади хора от града, които насочват къде да се работи. Това, което видях, ме накара да се обърна към перничани в неделя да се съберем и да отидем да помогнем. Идната седмица отивам пак сам, сподели Борислав, цитиран от struma.bg. На призива му се е отзовала Валерия Радева, дежурна в подстанция в Перник. Тя и дъщеря й ще тръгнат в неделя в 6 часа с автобуса. Купили са си ботуши, ръкавици, дезинфектанти. В раницата Валя ще сложи и памперси за децата, консерви, минерална вода.
„Бях решила още в петък да тръгна сама с голямата ми дъщеря Елина, но щом има транспорт, по-лесно ще стане. Вместо да ида на почивка в Рила, по-добре да помогна“, разказа Валя.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов