Избрани Новини

Огнеборците в Благоевград ще стигат със стълба до седмия етаж

В Благоевград има 7 тринайсететажни блока, които са най-високите сгради в областния център

С 30-метрова автостълба за гасене на пожари във високи жилищни сгради разполага благоевградската районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. Oгнеборците се запознаваха с управлението на съвременната техника в двора на пожарната, предаде БГНЕС.

Автостълбата естествено е сгъваема, разположена е върху автомобил IVECO, и е закупена от Главна дирекция “ПБЗН” по Оперативна програма “Околна среда”. Преди месец автостълбата е предоставена на РС ПБЗН-Благоевград.

С автостълбата може да се достигне до височина 30 метра с един огнеборец в коша. С трима, височината, която може да бъде достигната, е 24 метра. Кошът се командва както дистанционно от огнеборците в него, така и от самия автомобил. По разтягащата се стълба, състояща се от 4 модула, се подава и вода за гасенето на пожари. За да тръгне да гаси пожари, автомобилът трябва да бъде регистриран, тъй като все още е с транзитни номера.

В Благоевград има седем 13-етажни блока, които са най-високите сгради в областния център. Все пак обучавайки се днес, огнеборците си пожелаха дано никога не им се наложи да използват новата, модерна и съвременна противопожарна техника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов