Избрани Новини

Майки и бащи на протест в Благоевград!

Да се фиксира дата за изплащане на детските надбавки ще настояват родители в Благоевград в петък

Майки и бащи в Благоевград излизат на протест заради липсата на фиксирана дата за изплащане на детските надбавки, съобщава standartnews. Инициатор на протестния митинг, който ще е в петък от 19.00 часа пред сградата на общината, е председателят на Обществения съвет в града Людмила Манова. Заради бъдещата проява е създадена специална група в една от социалните мрежи.

"Не може да се държат по този начин с нашите деца и с нас самите. Стига търпим да ни се подиграват. В цялата страна няма детски надбавки, а от социалните служби отговарят, че няма преведени пари от държавата и няма забавяне, тъй като нямало фиксирана дата за получаване", твърди Манова, която бе начело на протестите и срещу високите цени за ток, и срещу назначаването на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевград /б.а. той бе сменен наскоро от служебното правителство/. Според нея може да се стигне и до изплащане на детските надбавки с месец закъснение, след като няма фиксирана дата за тяхното превеждане на родителите.

"Крайно време е да си извоюваме точна дата за получаването на детски и майчинство, защото много от нас разчитат на тези пари, за да хранят децата си", пише на страницата си в интернет Людмила Манова.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)