Избрани Новини

АБВ без коалиции преди изборите

Влизаме в предизборната кампания най-подготвени и затова сме и най-убедителни, каза в Стара Загора лидерът Георги Първанов

За предстоящите избори Партия АБВ не смята да влиза в коалиции. Това стана ясно по време на пресконференция на структурата в Стара Загора, на която присъства лидерът на партията Георги Първанов.

"Коалиционни партньори в листата няма да има. Тя е добре балансирана, жените са повече от мъжете и ние залагаме на това”, каза бившият кмет на Стара Загора д-р Евгени Желев, който е в националното ръководство на партията.

Влизаме в предизборната кампания най-подготвени и затова сме и най-убедителни. Ние първи обявихме платформата си – заяви президентът Георги Първанов. Той припомни слогана на кампанията :”За силна държава, за успяваща нация, за достоен живот на всеки!”

Проф. Иван Станков, ректор на Тракийския Университет, е водач на листата на АБВ за Старозагорски избирателен Останалите имена в листата ще станат ясни след Националния съвет на партията.

Имената на личности като д-р Евгени Желев няма да присъстват в избирателните листи, като обяснението за това на Георги Първанов бе: „Защото трябва да даваме шанс на младите. Ние ще продължим да бъдем в политиката, но от друга позиция. Ще помагаме. Призовавам и другите политици от съседните 20 години да дадат шанс на младите”.

По отношение на водача на листата на БСП в старозагорски избирателен район – Драгомир Стойнев, Георги Първанов каза: „Няма да коментирам личностните качества на Драгомир Стойнев. В старозагорски Българската енергетика се намира в тежка криза и съм сигурен, че избирателят ще „накаже” участниците в досегашния кабинет. Провалът на Драгомир Стойнев в енергетиката е факт”.

Първанов заяви, че в предизборната надпревара основен опонент на АБВ ще бъде политическа партия ГЕРБ, а другите ще бъдат конкуренти.
В листата на Старозагорски многомандатен район ще има 3 представители на партията от Казанлък, като третото място в листата ще бъде за един от тях, бе коментирано по време на пресконференцията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов