Избрани Новини

Селски кметски наместник дисциплинарно уволнен от градоначалника на Благоевград д-р Камбитов

Драстично уволнен кметски наместник в Благоевградска община!

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов уволни дисциплинарно кметския наместник на благоевградските села Дебочица и Габрово, скандалноизвестният Александър Петкашев. Заповедта на градоначалника е от днес. До драстичното решение на благоевградския кмет се стигна след поредица скандални ситуации около кмета на двете села. Петкашев бе обект на множество скандали със съселяни, минали през палежи на имотите му. Черната серия нападения над кмета започна през 2012 година много набързо, след като бе назначен за наместник.

Най-напред опожариха сеновала му с 20 тона сено. Това се случи часове след като Петкашев преби местен ром. Напрежението около кмета ескалира с нова сила след втори палеж на фермата със свинете му. Кулминацията бе скандал с мръсни обиди, отправени от Петкашев към баща и син от село Падеш, който завърши със зверски побой над кмета.

Няколко пъти за периода на управлението си Петкашев влиза в полицейските бюлетини, или като жертва на престъпление, или като замесен в някакъв скандал. Хора от двете села многократно са информирали благоевградския кмет Атанас Камбитов, че Петкашев се държи като местен феодал, незачитайки ги и неправейки нищо за благото на селата, които ръководи. За всичко това той бе предупреждаван многократно от кмета на Благоевград Камбитов да поправи поведението си и да не излага институцията, която представлява. Има наложено писмено предупреждение за уволнение. Търпението на Камбитов явно се е изчерпало и той приложи драстичната мярка



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов