Избрани Новини

Първанов в Бургас: Нека оттук започне политическа промяна

Окончателната листа на АБВ в морския град ще стане ясна в неделя

Тази неделя ще стане ясна бургаската листа на АБВ  за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Това обяви на среща с журналисти в Бургас лидерът на Алтернатива за българско възраждане, Георги Първанов. Той бе категоричен, че партията е първата, която вече е обявила предизборната си платформа и водачите на листи по региони.

Предложението на бургаската структура, именно ген. Михо Михов да оглави местната листа, също бе приветствано от лидера.

"Това е генерал в истинският смисъл на думата, генералът, който ще върне достойнствата  на българската армия. Ще представя добре вота на бургазлии. Освен с високия си професионализъм той е един изключително почтен човек и в този дефицит на морал в политиката точно хора като него трябва да бъдат оценени в настоящата надпревара", заяви Георги Първанов. 

Лидерът на АБВ коментира и работата на служебния кабинет с думите: „Това правителство се опитва да надхвърли правомощията си и го прави по неубедителен начин.” 

Според него, основният опонент на АБВ  на предстоящия вот ще е ГЕРБ. Той определи другите партии като „конкуренти”. Първанов подчерта, че потенциалът на партията в Бургас е особено голям, но не скри неудовлетвореността си от последните избори – тези за Европейски парламент и резултатите в морския град.

Първанов вярва, че Бургаски регион може да е образец на добра политическа култура във воденето на предизборната надпревара и призова именно оттук да започне политическата промяна.

Той и водачът на листите в София и Варна, Ивайло Калфин ще имат още няколко срещи в региона - с представители на новооучредената младежка структура на партията, с общинската и областната организация на АБВ. Първанов и Калфин ще присъстват и на закриването на Международния фолклорен фестивал от 20.00 часа тази вечер на сцената на Летен театър – Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов