Избрани Новини

"Моето сърце е съпричастно" вече и в Гоце Делчев

Интернационално благотворително бягане в град Гоце Делчев стартира на 23 август от 18.00

Днес от 18:00 ч. ще се проведе интернационалното благотворително бягане от 5 км “Моето сърце е съпричастно” в Градския парк на град Гоце Делчев. Мероприятието ще бъде съпроводено с богата развлекателна програма за всички възрастови групи. За най-малките ще има забавни игри.

Всеки е добре дошъл да се включи както като участник в бягането, така и като зрител. От БЧК гр. Гоце Делчев ще бъде предоставена кутия за дарения и всеки ще има възможност да се включи в каузата. Събраните финансови средства ще бъдат дарени за оборудване на рехабилитационна зала в Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, град Гоце Делчев.

Идеята “Моето сърце е съпричастно” започва през 2012 година в Кьолн, Германия под инициативата на пловдивчанката Ангелина Маркова. В последствие биват проведени редица други събития както в Германия, така и в по-големите градове на България. Спортното мероприятие е изцяло с благотворителен характер, без каквато и да била комерсиална и политическа насоченост.

Освен събирането на средства в подкрепа на децата, мероприятието има за цел да стимулира социалната отговорност у хората и да ги подтикне към по-засилена активност. Мотото е “Нека раздвижим сърцата си и ги направим съпричастни”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов