Избрани Новини

Нова мода! Селфи в 3-D

Най-интересната иновация в модата на селфито е автопортрет, който чрез компютър прави малко триизмерно пластмасово бюстче на желаещия, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.
Но вместо да се заснеме със смартфона, мераклията за обемното селфи трябва да се подложи на ръчен скенер - устройство, приличащо на правоъгълна ръкохватка. С него се запечатват контурите на субекта в З-D. Получената информация се подава на компютър, който от своя страна задейства триизмерен принтер. Цената на 3D фигурката е 50 британски лири. За разлика от традиционното селфи, което става за миг, "статуйното", отнема много повече време - цели 10 часа. Но чакането си струва. Полученото 12-сантиметрово бюстче, изобразяващо лицето и раменете на сканирания човек, се отличава с невероятен реализъм.
Разработката е дело на компанията на известния британски милионер и предприемач от гръцки произход Тео Пафитис. Сканиращото устройство и принтерът се предлагат в "Райман",
веригата канцеларски магазини на бизнесмена. Тео Пафитис нашумя във Великобритания освен с богатството си и с участието си в телевизионната поредица за иновации и предприемачество на Би Би Си " Dragons Den". Той осъзнава, че принтирането на неговите "сканирани" селфита засега е бавно, но това няма да продължи дълго. "В началото и паметта на компютрите
беше незначителна , но с времето се разви експоненциално", коментира Пафитис. Фирмата "Райман" пуска на пазара персоналните си 3D принтери следващия месец на цена от 839 британски лири.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов