Избрани Новини

По–малко туристи и в Приморско това лято

Спадът е близък до средния за страната

Спад в броя на летовниците в Приморско това лято, отчете кметът на общината Димитър Германов.  Според градоначалника туристопотокът е намалял с 12%  до 15 % .  
Една от причините за отлива на летовници в морската община са били информациите около бедственото положение  заради дъждовете през юли. 
Приморският кмет е убеден, че някои от медиите са преекспонирали проблема и не са съобщили за овладяната ситуация след 24 часа. Този факт според него се е отразил негативно върху имиджа на градчето през лятото и е довел до спад на туристи през първите 5 до 7 дни след водната криза  от 16 юли.
Останалите фактори са финансовата криза, ситуацията в Украйна и Русия и дъждовете през целия сезон. Според Германов тази година има отлив и от страна на български летовници, които традиционно предпочитат Южното Черноморие за ваканция. 
Основният поток туристи в Приморско се е запазил. И това лято в общината са почивали основно чешки, полски и рускоговорящи туристи, но потокът е бил по –малък в сравнение с предишни години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов