Избрани Новини

Кметски наместник стана приемен родител на 5-дневно бебче

Кметският наместник на благоевградските села Българчево и Бучино стана приемен родител

Повече от 4 месеца 32-годишният Стоян Ников, който все още е ерген, се грижи за бебе от ромски произход. "Решението да станем приемно семейство го взехме отдавна с майка ми Емилия. Тя ходи на специални курсове. Бебето ни го дадоха, когато бе едва на 5 дни. Малкият Марин е роден на 10 април, вече кара пети месец. Детенцето е от разложкото село Баня. То е от ромски произход, но това въобще не ме притеснява", призна управникът.

Ников разказва, че почти цялото си свободно време е с Марин. "Храня го, сменям му памперсите. Не ми тежи. Чувствам се щастлив", призна кметът. Договорът за приемната грижа е 18 месеца, след това детето ще бъде обявено за осиновяване.

"Мислил съм и за осиновяване, но съм сам, нямам приятелка и ще ми е трудно само аз да се грижа за момченцето", допълни Ников, цитиран от "Стандарт".

Грижите по детето не му пречат да върши кметската работа. Той не е изоставил и политическата си дейност, тъй като е активист на ГЕРБ. Стоян Ников бе едно от лицата на протестите в областния център срещу кабинета на Пламен Орешарски. През есента на миналата година бунтарят беше назначен от градоначалника Атанас Камбитов за кметски наместник на двете селища.

Ников прие предизвикателството на ледената кофа. Управникът се поля с ледено студена вода. "Моята цел е да провокирам колегите си, за да съберем помощи за пострадалите от наводненията в Мизия. Вече съм внесъл определена сума пари по сметката на БЧК за бедстващите в този наш град", каза Стоян Ников.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов