Избрани Новини

Консултации за предстоящите избори в Кюстендил

Само 5 минути продължиха консултациите за състава на СИК при кмета на Кюстендил

Консултациите между политическите партии и коалиции при кмета на община Кюстендил Петър Паунов, за разпределението на местата в СИК, продължиха само 5 минути. Всички представители на политически партии приеха направеното предварително разпределение във всичките 110 СИК от общинска администрация, съобщи dariknews.

"Всичко е съобразено с решенията на ЦИК и РИК, така че всичко е наред и няма да се тегли жребии за попълване на съставите на СИК. Приемаме направеното предложение от кмета на община Кюстендил. За ГЕРБ са 353 членове на комисии, със 110 ръководни длъжности. За БСП 311 членове,  със 110 ръководни длъжности, ДПС ще има 135 членове и т. н.", заяви представителят на ПП ГЕРБ Михаела Крумова.

"Напълно приемам предложението на общината. За мен е важно не как са разпределени хората по СИК, а как ние си свършим работата. Много съм доволна, че се разбрахме всички партии, и не се повтори спора от миналия път. Надявам се така коректно да протече и предизборната кампания. Всяка партия има свои хора в смесените секции и няма проблеми", каза председателят на БСП- Кюстендил Катерина Янчева. Пълният състав на листата на БСП- Лява България ще стане ясен днес, когато след 14 ч. бъде приета от Националния съвет на БСП. Квотата от 18 членове  в СИК за коалицията България без цензура, в община Кюстендил се заема от старият им коалиционен партньор ВМРО, като на консултациите при кмета бе Георги Петров. 18 места ще има и Реформаторския блок. "Атака" ще разчита на 79 свои представители в СИК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов