Избрани Новини

Ще има панаир за празника на Стара Загора, 5 октомври

Стара Загора Лайф

27-08-2014, 13:34

Снимка:

архив

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гълъбово отбелязва своя празник

Стара Загора остава без празник на 5 октомври

Традиционните увеселения ще бъдат построени от 20 септември

Тази година традиционният есенен панаир ще се проведе в периода от 20 септември до 3 октомври. Той ще бъде разположен на ул. „Иван Вазов" - в отсечката от ул. „Радецки" до ул. „Хан Аспарух", както и по ул. „Радецки" - в участъка източно от пресечката с ул. „Иван Вазов".

Това съобщи днес община Стара Загора.

Заявления за участие ще се приемат от 8.30 часа на 8 септември до 16.00 часа на 16 септември, в сградата на Административно бюро „Изток".

Собствениците на увеселителни съоръжения са длъжни да представят сертификат за произход и технически паспорти на съоръженията, ежегоден технически преглед, сключен договор с лицензирана фирма, която извършва контрол при всяко построяване на съоръженията; квитанция за платена такса за участие в панаира.

Търговците на промишлени стоки, захарни изделия и скара-бира ще заплащат по 4,00 лв./кв.м на ден, за атракционни съоръжения – стрелбища, панорами, моторни люлки и други по 1,50 лв./кв.м на ден, а за изграждането на циркове по 2,50 лв./кв.м. на ден.
Местата за скари-бири и големи атракционни съоръжения ще бъдат раздавани на 18 септември, а за промишлени стоки и захарни изделия на 19 септември.

Със заповед на кмета Живко Тодоров се забранява продажбата на твърд алкохол, тютюн и тютюневи изделия. Опазването на обществения ред на територията на панаира се възлага на полицейските служители към звено „Общинска полиция" при Община Стара Загора.
Тази година панаирът ще приключи преди празника на Стара Загора – 5 октомври, за когато са насрочени изборите на Народно събрания. Според законодателството в дена на вота са забранени обществените прояви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов