Избрани Новини

Куриоз в Петрич! Арестуваха бизнес дама, оплакала се от шумни съседи

Бизнес дама, съпруга на ексченге, е била арестувана за 24 часа, след като преди това е потърсила съдействие от местните полицаи

Куриозният случай станал на 10-и юли вечерта, но не е огласяван в полицейския бюлетин, съобщи в. "Струма". Към 23:30 часа Елка Стоянова се прибирала със съпруга си Георги Стоянов и дъщерята Филка в дома им на ул. "Долна Джумая" и заварили на тротоара пред къщата си четирима младежи на възраст 22-23 години, които разговаряли на висок тон и плюели семки. Тъй като същия ден бил погребан бащата на бившия полицай, а почти всяка вечер след 23 часа пред дома им се събирали младежи, които слушали музика от колите си и разговаряли на висок глас, Елка направила забележка на четиримата и ги приканила да си ходят. Младежите отговорили, че улицата не е на семейството и да си затворят прозорците.

Жената позвънила в полицията за съдействие. Пристигналите полицаи помолили разправящите се страни за тишина, но жената не спирала да говори, а съпругът й посъветвал колегите си да поискат личните карти на младежите. Подразнени от препоръката и приказките на бизнесдамата, униформените поискали нейните документи, прочели името й на висок глас, а тя насочила словесната си атака към полицаите. На репликата, че ще я задържат, жената сама влязла в патрулката. На младежите и на зрялото семейство са съставени протоколи за полицейско предупреждение да не се саморазправят, но дамата е откарана в полицейското управление в Петрич, където й е издадена заповед за 24-часово задържане за дребно хулиганство.

Още на следващия ден петричкия съде е гледал делото срещу нея за оскърбително отношение и към полицаи. Съдията е поискала оправдателна присъда. След излизането от ареста и след решението на съда Елка Стоянова се обърна към Административния съд в Благоевград за полицейски произвол, но съдията отхвърля жалбата на бизнесдамата. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов