Избрани Новини

По-мотивирани чиновници в Симитли срещу 123 283 лева

С проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли” администрацията в Симитли надгражда резултатите

С проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли” администрацията в Симитли надгражда резултатите, постигнати в резултат на до сега изпълнените проекти по Оперативна програма „Административен капацитет”. На пресконференция в заседателната зала на общинска администрация Симитли ръководителят на проекта Кирил Младенов представи планираните дейности и резултати в изпълнението на проекта, съобщиха от Симитли. Договорът за финансиране на проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли” бе подписан в началото на месец август, до момента е сформиран екипът по изпълнение на проекта, започната е работа по провеждане на тръжни процедури за избор на изпълнител на специализираните обучения и квалификационни курсове, които общинските служители, както и кметове на кметства предстои да преминат в рамките на изпълнение на проекта.

До август 2015 година експерти от общинска администрация и кметове на кметства ще специализират по ключови компетентности, като обученията са в синхрон с потенциала на общината и общинския план за развитие 2014-2020. Част от обученията ще бъдат проведени в Института по публична администрация.

Проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли”, на стойност 123 283 лева, ще повиши капацитета на служителите в общинска администрация Симитли за предоставяне на административни услуги чрез подобряване на квалификацията и мотивацията им; чрез усъвършенстване на професионалните компетентности ще подобри ефективността и ефикасността на изпълнение на служебните им ангажименти; ще повиши знанията и професионалните им умения, чрез включването им в специализирани обучения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)