Избрани Новини

Братята бракониери налагали горските край Баничан с палки

Ето официалното съобщение на ЮЗДП за инцидента край Баничан:

Около 22.30 часа на 27 август, трима горски стражари, заедно с двама екополицаи - служители на община Гоце Делчев, извършват рутинна проверка на територията на „ДГС Гоце Делчев”. В местността Старите лозя, край село Баничан, която често е обект на посегателства в горските територии, проверяващите се натъкват на съмнителни лица.

За да предотвратят евентуално нарушение, те се разделят на две групи, като горският надзирател Давко Марваков и единият от екополицаите Костадин Витанов, застават на пост в долната част на пътя, където пресрещат нарушителите и спират автомобила им за проверка.

Още със спирането бракониерите излизат от автомобила въоръжени с твърди предмети, наподобяващи палки, и започват да налагат жестоко екополицая. При вида на кръвта по лицето му, горският служител Давко Марваков произвежда 6 предупредителни изстрела със законно притежавания служебен пистолет. Единият от тях ранява в крака единия от бракониерите Стоян Славчев.

При проведените процесуално-следствени действия са идентифицирани участниците в инцидента. Лицата са двама братя от с. Баничан – Стоян и Карамфил Славчеви, които са системни нарушители в района. Случаят се изяснява от органите на МВР – Гоце Делчев.

Инцидентът в „ДГС Гоце Делчев” е пореден опит за саморазправа и посегателство срещу горски служители при изпълнение на служебните им задължения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)