Избрани Новини

Кадрови промени в кюстендилската болница

Лекари напускат, други поемат работата им!

Трима акушер - гинеколози и един педиатър напускат кюстендилската болница от септември, съобщи dariknews. Нови трима лекари започват работа на тяхно място. Д-р Маргарита Исталиянова, д-р Валери Томов, които са и общински съветници, и д-р Емил Давидков са изявили преди месец своето желание да напуснат АГ отделението. Д-р Пепа Трифонова прекратява трудовия си договор като специалист в Детско отделение.
"Основната причина, която посочиха при разговорите си с мен бе натовареността им, свързана с графиците и дежурствата, а от там и липсата на свободно време. Напускането на специалисти, които са работили дълги години в болницата, е тежък проблем. Искрено съжалявам за всеки напуснал. Намерено е решение, така че 24-часовото дежурство в тези две отделения да не бъде нарушено. През септември започват работа в АГ отделението двама лекари- д-р Радева, която идва от София и д-р Русецки, който работи в Центъра за спешна медицинска помощ.  Педиатърът д-р Стоева ще бъде назначена в Детско отделение, където дежурствата ще се покриват и с някои вътрешни размествания", каза изпълнителният директор д-р Александър Величков. Той изрази надежда, че колегите му, които напускат, ще преосмислят плановете си.
Д-р Светла Георгиева също напуска Детско отделение, но причината е, че излиза в пенсия.
Д-р Величков потвърди, че д-р Радева и д-р Стоева са в пенсионна възраст, но бе категоричен, че двете са специалисти с голям опит и ще се справят със задълженията си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов