Избрани Новини

След ден! Единият от холандските лебеди в Сандански бе открит безпомощен

Ден, след като бе докаран от Холандия, единият женски бе намерен на следващата сутринта отпаднал и немощен в близост до брега

Ден, след като бяха докарани от Холандия две двойки лебеди, единият женски бе намерен на следващата сутринта отпаднал и немощен в близост до брега. Благодарение на бързата намеса на звено ”Озеленяване” към община Сандански днес вече лебедът се възстановява и дори бе пуснат за кратко в  езерото, информираха от пресцентъра. Ветеринарният лекар д- р Сираков е изразил мнение, че птицата ще се оправи напълно, тъй като е млада и се повлиява добре от антибиотичното лечение, което продължава заедно с витамини. За сега младата женска ще остане под наблюдението на звено „Озеленяване” и няма да бъде пускана в езерото докато не се възстанови напълно, тъй като има съмнение, че освен очевидния стрес, който може да е причинил отпадането и да е била и ударена с твърд предмет.

Очаква се в най-скоро време да бъдат поставени и забранителни табели около езерото да не се хранят лебедите и да не се пускат домашни любимци при птиците, тъй като животът на грациозните животни може да бъде застрашен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)